Niels

Niels Berkers - Penningmeester & Ledenadministratie

Vanaf mijn 17e ben ik bezig met de restauratie van instrumenten. Ik leer nog steeds veel bij en interesseer me vooral in de techniek en de diverse systemen. Wat de rollen betreft richt ik me vooral op de klassieke muziek.

Momenteel heb ik 4 instrumenten, allemaal van het merk Hupfeld. Ik heb mijn werkruimte in de tuin dan ook gekscherend maar Studio Phonola genoemd. Phonola was het eerste pneumatische pianolasysteem dat Hupfeld op de markt zette.

In de Studie staan nu:

• 72-toons Hupfeld Phonola voorzetter (speelt 72/73-toons Phonola rollen)
  • Hupfeld Phonoliszt expressiepiano (speelt Phonoliszt rollen)
  • Hupfeld Unioliszt (speelt 65-toons, 72-toons en Phonoliszt rollen)
  • Rönisch Hupfeld Triphonola (speelt standaard 88-toons en Triphonola rollen)

Momenteel ben ik bezig met de restauratie van de Phonoliszt en de Triphonola, De Phonoliszt is nagenoeg origineel maar speelt nog redelijke goed. Ik moet alleen nog een andere elektromotor inbouwen want de originele mist. In de wachtrij staan nog de voorzetter die cosmetische restauratie nodig heeft en de Unioliszt die volledig gerestaureerd moet worden. In mijn werkplaats kan ik tot de late uurtjes restaureren. Daarnaast heb ik sinds 2018 tijd gemaakt om als penningmeester voor de NPV aan de slag te gaan naast mijn werkzaamheden als webmaster en op de restauratiedagen. Ook haal ik veel plezier uit het origaniseren van evenementen met de overige (bestuurs)leden.
Wie graag eens komt kijken/luisteren in de studio nodig ik van harte uit eens een afspraak te maken.